Jij bent heel welkom bij Z.INBEELD als je…
het gevoel hebt vast te zitten in het leven
geen plezier meer ervaart
op zoek bent naar meer veerkracht, vertrouwen, verbinding, autonomie, …
kampt met onzekerheid of een laag zelfbeeld
last hebt van angsten
zit met onverwerkte traumatische ervaringen
het moeilijk vindt om gevoelens te tonen of te reguleren
moeilijkheden ondervindt in je relatie(s)
hulp nodig hebt bij het verwerken van verlies
worstelt met een diagnose (PTSS, verslaving, eetstoornis,…)
Beeldende therapie is geschikt voor iedereen, omdat er telkens via beeldend werken afgestemd wordt op de noden van de cliënt. Zowel kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen als gezinnen zijn welkom.
Vind je het nog moeilijk om je concreet voor te stellen waarvoor je bij mij terecht kan? Hieronder vind je een paar voorbeelden van cliënten die bij mij een beeldend therapietraject volgden.
Laten we het even heel concreet maken*
Pieter (42 j) komt bij mij terecht op doorverwijzing van de huisarts omwille van depressieve klachten en slapeloosheid. Hoewel beeldende therapie initieel niets voor hem lijkt te zijn - Pieter vindt van zichzelf dat hij totaal niet creatief is - verrast hij zichzelf in de therapie en komt hij via zijn beeldend werk tot zelfinzicht.
Noah (9 j) heeft het erg moeilijk op school om haar plekje te vinden. Dit brengt veel stress met zich mee en thuis reageert Noah zich af op haar zus en broer. Noah vindt het heel moeilijk om hierover te praten. In het beeld kunnen we wel aan de slag gaan en krijgen de dingen waar ze mee worstelt ruimte. We nodigen ook zus, broer, mama en papa uit voor een beeldende sessie om interactiepatronen binnen het gezin zichtbaar te maken.
Tien jaar na het overlijden van haar moeder voelt Marleen (48 j) een enorme blokkade. Ze ziet iedereen rond zich verder gaan, alleen zij lijkt stil te staan. Ze schaamt zich erover, en ze begint haar vrienden te vermijden, uit angst dat ze door de mand zou vallen. Ze wil hier iets aan doen. Samen gaan we op verkenning in het medium. Waar worden de blokkades zichtbaar in het beeld?
Erika’s (31 j) eerste kindje Briek werd prematuur geboren. De bevalling en eerste levensmaanden waren heel erg zwaar, met heel wat gezondheidszorgen. Ondertussen beviel Erika van een tweede kindje. Nu haar tweede kindje ouder wordt, voelt Erika dat ze de traumatische ervaringen rond Brieks geboorte en eerste levensjaar niet verwerkt heeft. Erika praat honderduit over de ervaringen, maar heeft het moeilijk om bij haar pijnlijke gevoelens errond stil te staan. We gaan op een heel basale manier aan de slag, met tactiele materialen, om toegang te krijgen tot de diepere gevoelslaag.
Milan (18 j) heeft een ernstig pestverleden en durft op het moment van aanmelding niet meer naar school gaan. Het trauma belemmert hem om nieuwe ervaringen op te doen. Zonder veel woorden te geven aan wat er gebeurd is, gaan we in het beeld op zoek naar wat Milan nodig heeft om terug in beweging te komen.
Anna (22 j) heeft een eetstoornis. Na een langdurige opname in de psychiatrie, waar ze beeldende therapie leerde kennen, komt Anna bij mij in therapie om verder te werken aan haar herstel.
*De verhalen zijn gebaseerd op verhalen van cliënten, de namen zijn fictief.